b_ff0096b917ffb3d7a5836f0e09f09c5f[col3]На тазгодишното изложение АГРА фирма „ВИП Софтуер” ООД представя своите иновативни решения за земеделието. Сред тях се отличиха иновациите „Агрозадачник” и „Ферма WEB”, както и специализираните услуги, предоставяни от техните партньори – „Земеделска Къща”.[/col3]

Агрозадачник е иновативно решение за прецизно земеделие. Той е система за планиране и отчитане на земеделската работа, създаване и подаване на задачи за обработки към навигацията в машината. „Агрозадачник” работи със свое мобилно приложение за навигация и проследяване или се свързва с навигационната система в машината.

„Агрозадачник” служи за:

 • Очертаване на обработваните масиви от офиса или с мобилно приложение
 • Импорт и експорт на файлове за масиви
 • Създаване на задачи с всички нужни параметри – обработка, машина, прикачен инвентар и ресурси
 • Подаване на задачите към машината по няколко начина
  • Чрез експорт на данни и ръчно пренасяне с флашка
  • Директно онлайн подаване към мобилното приложение
  • Онлайн подаване на задачата към мобилното приложение и трансфер към навигацията на машината
  • Онлайн подаване към навигацията чрез VIP контролер
 • Проследяване на движението в реално време с мобилното приложение или офлайн отчитане от съществуващи системи за проследяване
 • Отчитане на извършената работа и реално вложените ресурси

Повече за системата тук: Агрозадачник

agrosys_header1Ферма WEB е онлайн софтуер за управление на животновъдна ферма. Той улеснява отчитането и проследяването на дейностите по отглеждането на животни. С него можете да въведете и проследите данни от личния картон на всяко животно – идентификационни номера, пол, порода и характеристики, родословие, етап от жизнения цикъл, група и др. „Ферма WEB” служи за следене на информацията за ветеринарния картон на животните с всички лечения и имунопрофилактики. Следят се разгонвания, заплождания и раждания на животните. Отчитат се храненето, тегленето и доенето на животните с получената продукция и нейните показатели.

„Ферма WEB” може да се свърже със системите за управление и автоматизация на машините в животновъдното стопанство.

„Ферма WEB” се предлага в различни разновидности в зависимост от вида на отглежданите животни. Предлага се във варианти със и без връзка със складова система. Разработен е специален вариант на софтуера – „Ферма Селекция”, за по-лесно систематизиране и следене на информацията в асоциациите на животновъдите. В нея е обърнато специално внимание на родословието и породата на всяко селекционно животно. „Ферма Селекция” е обвързана с данните за животните на всеки от членовете на съответната асоциация.

Повече за системата тук: Ферма WEB

image_2„ВИП Софтуер” ООД представи и услугите на своите партньори от „Земеделска Къща”. „Земеделска Къща” е фирма, предоставяща специализирани услуги по изготвяне на всички документи, които земеделските производители трябва да подават към държавната администрация. Помага при очертаването на обработваните масиви за субсидии. Тя предлага още пълно счетоводно обслужване на своите клиенти. Земеделците могат да се възползват от професионални счетоводни, юридически и бизнес консултации. Най-новото предложение на фирмата са услугите по подготовка на проектни предложения и управлението на подизпълнителите и дейностите по одобрените проекти.

Zemedelska-Ka6ta

Виолета Игнатова
www.vipsoftbg.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук