Срещаме се с нея след претърпяна авария с колата по няякакъв изоставен път. Г-жа Степанчева и за такива случаи има брилятно решение и проблемът е решен.

 Зоонженер Мария Степанчева,собственик на биволовъдната ферма в село Димитриево, Старозагорско, сподели, че БИВОЛЪТ СЕ ОТГЛЕЖДА ПО-ТРУДНО тъй като са по-къснозрели животни,навлизат в по-късен етап от своето развитие, количеството на получаваното мляко е по-малко, но в замяна на това качеството му е изключително добро.Около 600 майки и 200 подрастващи животни от породата Българска Мурра отглежда в стопанството си г-жа Степанчева в, което я нарежда на първо място сред биволовъдите.
Това тя постига поради  амбициозните инвестициионни проекти по ПРСР, които е реализирала. С първия проект е направена доилна инсталация, торова лагуна, която не позволява различните азотни съединения от тора да излитат в атмосферата. Закупени били ремарке за твърдия оборски тор и цистерна за течната фракция, с която подхранват нивите и ливадите. Така стопанството се сдобило с нужната техника, с която да обработва нивите, да получава фураж и да силажира царевицата и да храни животните си. В момента строи нов модерен обор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук