Декоративни овошки, напомнящи японски бонзаи, са новото изкушение за професионалисти и любители градинари, което може да се види на изложбата „Цветна пролет 2015“  в Международен панаир Пловдив. Дръвчетата достигат едва 150 сантиметра височина, могат да се отглеждат в саксия у дома, но дават истински плодове. Разсадник предлага круши, праскови, нектарини, сливи, вишни и ябълки от новия вид.

Голямото разнообразие от цветя, декоративна растителност, овошки и оборудване за градинарството привличат хиляди посетители на Специализираната изложба „Цветна пролет 2015“  в Международен панаир Пловдив.
Голямото разнообразие от цветя, декоративна растителност, овошки и оборудване за градинарството привличат хиляди посетители на Специализираната изложба „Цветна пролет 2015“ в Международен панаир Пловдив.

Наред с познатите сортове, има е екзотични растения като шизандра и саскатуна. Първото прилича на касис и има свойството да понижава кръвното налягане. Второто е канадска боровинка, адаптирана за нашите климатични условия, с красиви цветове и здравословни плодове. Използва се и за аранжиране на зелени огради.
Със своите новости Специализираната изложба „Цветна пролет 2015“ отново радва любителите градинари и специалистите в областта на озеленяването и ландшафтния дизайн с модерни продукти и идеи за украса на дома, офиса, вилата, заведения и хотели. В изложението участват 30 български фирми-производители и търговци на традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти, дървесни видове, овошки, семена, разсад и луковици, градински инструменти и оборудване, препарати за растителна защита и торове. За цветните акценти в интериора и екстериора допринасят и интересните колекции  от  предмети на приложното изкуство, като  саксии и съдове,  керамични и дървени изделия,  аксесоари и сувенири.
Посетителите могат да  се запознаят с модерните тенденции във флористиката и озеленяването. Повечето са почитатели на екологично чистите подправки и билки, които отглеждат сами, затова масово се купува разсад за босилек, розмарин, лавандула и други подобни растения.
Изложението е част от  Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, включващи още: Международна изложба „Природа, Лов, Риболов“ и Изложба на общините, започващи също на 25 март,  Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика (от 26 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 27 март), международни киноложки  изложби (от 28 март).
Шестте прояви приключват на 29 март и се очаква да привлекат над 20 000  посетители заради комбинацията от бизнес и атракции, насочени към широк кръг специалисти и масова публика.  Посетителите могат да разгледат всички изложения с билет от 2 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди цената е един лев. Палатите са отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 14 часа.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук