Международно изложение за цветя, целящо стимулиране на обмена в бранша, се проведе в известния китайски център за износ на цветя Кунмин, който е столица на югозападната провинция Юннан.

Повече от 400 компании от 19 държави като Холандия, Израел и Великобритания, участваха в 20-то Кунминско международно изложение за цветя на Китай.

Коен Сизу, генерален консул на Холандия в Чунцин, каза в деня на откриването, че се надява, че по време на тридневния форум изложители и експерти от цял свят ще обменят опит и обсъдят идеи за сътрудничество.

“Свежият въздух, чистата вода, плодородната почва и достатъчната слънчева светлина осигуряват благоприятни природни условия за това Юнан да стане важен световен производител на висококачествени цветя,” каза по време на церемонията по откриването Сие Хуей, ръководител на службата за земеделие и селски райони на провинцията.

През миналата година в провинцията са произведени 11.2 милиарда свежи цветя, като карамфилите са били над 85 % от общото количество, произведено в  Китай, каза Сие.

Мариян Драганов
източник: Китайска информационна агенция Синхуа