Второ издание на най-големия форум в България за реализация на плодове и зеленчуци

„InteliFresh 2019 – от градината до щанда“ среща на 22 февруари в Пловдив българските производители на плодове и зеленчуци с местни и международни търговци, транспортни компании и доставчици на модерни технологии по цялата верига – от градината до магазина.

Площите с овошки нарастват с 9% средно годишно от 2015 г., за да надхвърлят 35 хиляди ха през 2018 г. Това е безпрецедентен размер за последните десет години. Площите в някои направления (череши, сливи и др.) нараснаха толкова бързо, че вътрешният пазар отесня за родната продукция.

Амбициите на организаторите са форумът да представи световните тенденции в търговията с плодове и зеленчуци и възможностите българските производители да влязат на нови пазари.
След успеха на миналогодишното издание – положителни отзиви от близо 200-те участници, екипът на ИнтелиАгро е мотивиран да предложи още по-интересна програма и повече възможности за създаване на трайни контакти.

Специално участие в дискусията „Възможностите за реализация през каналите на модерната търговия“ ще вземат МЕТРО, Кауфланд и Билла. Гост-лектори от Холандия ще разкажат как работят тамошните организации на производители и как можем да ускорим износа за ЕС. Ще бъде обсъдена сертификацията по международни стандарти като врата към външни пазари. Чужди търговци ще представят възможностите за износа на българска био и конвенционална продукция на румънския и други пазари, а акцент  ще бъде поставен върху една нова за България култура с големи перспективи. Специален панел е отделен и на новите технологии – как производителите да оптимизират растителната защита, подхранването на растенията, следберитбената обработка и съхранението, за да постигнат по-добри финансови резултати.

В зоната за b2b срещи гостите на InteliFresh ще имат могат да установят директни бизнес контакти с търговските вериги и други партньори по веригата.

Участието в “InteliFresh 2019 – от градината до щанда” е само с предварителна регистрация на www.agroevents.eu.

InteliFresh 2019 се организира от ИнтелиАгро с официалното партньорство на Посолството на Кралство Нидерландия в България и с подкрепата на ДСК Агро, Евро Ферт, МЕТРО, Кауфланд България и Билла България. Представители на форума ще имат още Лидл, Фантастико и други търговци.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук