На 6 декември, Никулден, празник на моряци, рибари и банкери, ръководството на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“  и журналисти разговаряха по най-важните теми, белязали дейността на сдружението през тази година. Празникът беше отбелязан с пресконференция и официален коктейл.

Пресконференцията бе открита от председателя на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев. Той запозна присъстващите с актуалните приоритети на Националната организация и предстоящите планове за получаване право на стопанисване на рибния ресурс в повече водоеми в страната. Също така той посочи положителни примери на сдружения от системата, които вече успешно развиват риболовния спорт както сред подрастващите, така и при мъжете и жените. Вече 15 години се провежда и Националният турнир за деца под мотото „Детето риболовец може без дрога“. Надеждите са в бъдеще все повече подрастващи да започнат да практикуват риболовния спорт.

Инж. Василев подчерта, че тази година се проведе ХIII Национален ловен събор, с който бе честван 120-годишният юбилей на Националната организация. Той се състоя в околностите на с. Ведраре до град Карлово.

Като приоритет за предстоящата година, председателят на НЛРС-СЛРБ очерта развиване на правилна комуникация за смисъла и същността на лова като социална дейност за опазване на дивите популации сред деца и младежи. На чаша вино и шаран всички гости и домакина си пожелаха наслука.

Цветелина Лазарова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук