„Благодарение на труда на зооинженерите земеделският сектор става все по конкурентен, модерен и привлекателен, така че да осигури основната цел на Общата селскостопанска политика, а именно безопасност и хранителна сигурност на населението в Европа и света“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р  Цветан Димитров на традиционната годишна церемония по връчване на наградите „Зооинженер на България – 2017“.

С тази церемония  Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ ) и Съюза на зооинженерите  отдадоха почит на всички зооинженери допринесли за развитието на животновъдството.

Д-р Цветан Димитров връчи почетната награда за „Зооинженер-мениджър“ на Николай Кръстанов, като подчерта важната мисия на зооинженера да се грижи за новите технологии, храненето, организацията и еманацията на животновъдният сектор – селекцията.

Отличени със знака на селекционера бяха още специалисти-служители на ИАСРЖ в категориите „Перспективен млад зооинженер“ с награди за Елисавета Пенкова и Глория Василева, за „Зооинженер-селекционер“ бе отличена Елена Костадинова, а в категорията „За цялостен принос в областта на развъдната дейност“ приз получи проф. дсн Светозар Тянков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук