„Работим за пряк достъп на потребителите до фермерските храни“. Това каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров, който заедно с посланика на Швейцария Денис Кнобел и заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов откри фермерски пазар „От нашата ферма – с любов за Вас“.  Д-р Димитров допълни, че тази  политика е общоевропейска и  чрез нея фермерите, които гарантират високо качество получават достоен доход. „Фермерската храна е качествена, вкусна и  добре контролирана“, уточни заместник-министърът.

Посланик Денис Кнобел благодари за съвместната работа с Министерството и Столична община и изрази надежда пазарът да продължи и за в бъдеще.

Организатор на събитието е Фондацията за биологично земеделие „БИОСЕЛЕНА“ и Българското дружество за защита на птиците. Проектът се изпълнява с подкрепата на Столична община и Програма Европа 2017. Фермерите, което участват в пазара са получили техническа и финансова подкрепа по проект „За Балкана и хората“, изпълняван по линия на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Жителите и гостите на столицата могат да опитат краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, яйца, месо, сезонни плодове и зеленчуци, хляб с квас, билки, подправки и др.

Пазарът ще се организира всяка сряда до края на октомври от 10:30 до 18:30 ч пред сградата на Министерството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук