tanya_dabnishka_azpbТаня Дъбнишка е новият изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). Тя наследява поста от Ивайло Тодоров, който остава член на Управителния съвет на неправителствената организация.
Дъбнишка ще ръководи административната дейност и ще работи за разширяването на организацията. Досега тя беше главен експерт на асоциацията и представляваше интересите на земеделските производители в Работните групи към МЗХ по директните плащания и ПРСР, Консултативния съвет по зърното към МЗХ, Парламентарната комисия по земеделие, Комитета за наблюдение на ПРСР 2014–2020 и др.
„В лицето на Таня Дъбнишка АЗПБ попада в добри ръце. Управителният съвет на асоциацията гласува доверие на един доказан експерт. Смятам за основен плюс, че тя е позната сред колегите земеделски производители, както и в държавната администрация“, коментира Венцислав Върбанов, председател на АЗПБ.

Досегашният изпълнителен директор Ивайло Тодоров сподели, че като част от Управителния съвет ще продължи да прилага своя опит в интерес на членовете на АЗПБ и земеделските производители в България. Причината за неговото оттегляне от ръководната позиция е желанието му да се концентрира върху собствени бизнес проекти и консултантска дейност.

Ивайло Тодоров е един от учредителите на АЗПБ през 2004г. Още от времето на предприсъединителния период на България Тодоров допринася за изграждането на нормативната база и подобряването на условията за подпомагане на земеделските производители. След 2007-а година АЗПБ продължава да работи за издигането на престижа на бранша, както и да представлява своите членове и фермерите в България пред държавните, общинските и европейските институции.

***

Таня Дъбнишка се присъединява към АЗПБ през 2014г. В периода 2007–2014г. новият изпълнителен директор на асоциацията работи за една от водещите агробизнес компании в страната. Първоначално започва като консултант в областта на националната и европейската регулаторна рамка в секторите земеделие, околна среда, ВЕИ. Впоследствие е проектен мениджър, ръководещ идейното развитие, разработването, изпълнението и мониторинга на проектите на дружеството по ПРСР (2007–2013).

Работи активно и по разработването на законодателната рамка и възможностите за пазарна подкрепа за програмния период 2014–2020г. Между 2002 и 2006г. Таня Дъбнишка е докторант в ИП „Н.Пушкаров”, отдел „Агроекология”. Завършва с отличие ТУ-Варна, магистър по специалност „Екология и опазване на околната среда. Магистър по аграрна икономика от ИУ-Варна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук