Министърът на земеделието и храните Десислава Танева се срещна с Н. Пр. г-н Шин Бу-нам, извънреден и пълномощен посланик на Република Корея в Република България. Двамата обсъдиха развитието на взаимоотношенията между двете страни в областта на земеделието. Министър Танева постави въпроса за финализиране на стартиралите процедурите за изпълнение на изискванията за внос от Република България в Република Корея на свинско месо, млечни продукти, месни (сурово-сушени) продукти. „Нашата страна има интерес към този пазар и задълбочаване на сътрудничеството“, заяви министър Танева.

IMG_8468Посланик Шин Бу-нам каза, че ще съдейства за ускоряване процеса на приключване на процедурите.

Десислава Танева посочи, че през тази година всички сектори на земеделието в България бележат ръст – животновъдство, производство на плодове и зеленчуци и биологичното производство. „Страната ни е един от най-големите производители на зърнено-житни култури и износители в Европа и света“, каза още министър Танева.

IMG_8467

За периода  2013–2015г., България е формирала положително търговско салдо при търговията със земеделски продукти с Република Корея, което се дължи на по-високата стойност на българския износ. През 2015г. страната ни изнася за Република Корея основно пшеница и смес от пшеница и ръж.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук