mzh мзхВъв връзка с публикувана информация със заглавие „Системни грешки поставят под риск 2.3 млрд. евро по Програмата за селските райони“, Министерство на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция заявяваме, че:

Така представената информация е крайно подвеждаща и невярна. Няма получен документ от Европейската комисия, в който да се твърди, че всички средства по Програма за развитие на селските райони 2014–2020 са под риск. Към този момент няма индикации за поставяне под съмнение на системите за контрол и риск пред ПРСР 2014–2020г.

Нито пред Министерство на земеделието и храните, нито пред Държавен фонд ,,Земеделие“- Разплащателна агенция са поставени подобни въпроси на срещи с представители на Европейската комисия, или в писмена кореспонденция.

Извършваните одити от органите на Европейската комисия и Европейската Сметна палата по ПРСР 2007–2013г. протичат по съответните процедури, които са дефинирани от одитните стандарти.

Относно финансирането на проекти на стадиони, къщи за гости и ВЕИ, България още през миналата година информира ЕК, че няма да финансира такива проекти по начина, по които те са били допустими през стария програмен период. Ръководствата на МЗХ и ДФЗ не веднъж са заявявали, че тези проекти ще бъдат финансирани и допустими при нови условия, които ще бъдат обсъдени на Тематичните работни групи по ПРСР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук