imageУправителят на БИОСЕЛЕНА д-р Стоилко Апостолов ще бъде лектор на 11-тия Международен семинар по биологично земеделие на 3 март в Париж.

Семинарът се организира от организиран от Agence Bio като част от тригодишна програма за популяризиране на биологичното земеделие и продукти, съфинансирана от ЕС. Участието на Апостолов е по покана на г-жа Елизабет Мерсие, изпълнителен директор на Agence Bio, Френската агенция за развитие и популяризиране на биологичното земеделие.

В семинара ще участват министърът на земеделието, храните и горите и говорите на френското правителство Стефан льо Фол, президентът на Агенция Био Дидие Перол, основателят наStonyfield (САЩ) Гари Хиршбърг, легенда за био движенията по света, представители на ЕК и на организации от Конго, Кения и др.

Презентацията на д-р Апостолов е в панела „Биологичният сектор в Швеция и България“, където участват още Сесилия Райгард, редактор на шведското онлайн-издание Ekoweb и Любомир Ноков, съуправител на Био България.

Семинарът ще търси отговори на въпроса какво се променя в биологичното земеделие в Европа, в Африка и САЩ и ще се опита да представи картина на био земеделието в света: динамиката в производството, промените в потреблението, развитието на политиките и перспективите за растеж.

http://www.bioselena.com/bg/news/view/278/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук