thumb_main_bcc_logoМинистърът на земеделието на Косово Мемли Красничи, придружен от негови съветници и посланика на Косово в София Шпенд Калаба  постиха БТПП и се срещнаха с председателя на Палатата Цветан Симеонов.
Председателят на БТПП представи отношенията на Палатата с партньорски организации от Кососво и изтъкна доброто сътрудничество с посолството в София.
Министър Красничи отбеляза, че между двете страни съществуват добри дипломатически, политически и икономически връзки. Той съобщи, че се обмисля подписването на меморандум за сътрудничество с Министерство на земеделието и храните на България, който да помогне за задълбочаване на икономическите отношения между страните.
Обсъдени бяха идеи за развитие на търговско-икономическите отношения, както и потенциални сектори от взаимен интерес: машиностроене, хранително-вкусова промишленост, селско стопанство. Дискутирани бяха възможностите за внос на български суров тютюн в Косово, тъй като страната разполага с модерен завод за преработка на тютюн.
Председателят на БТПП изрази готовност за съдействие за активизиране на двустранните отношения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук