Развитието на инфраструктурата и възможностите за сътрудничество в тази сфера бяха сред акцентите в разговора на министър-председателя Бойко Борисов със заместник-председателя на Кабинета на министрите на Туркменистан Шамухамет Дурдилиев. Това съобщиха от пресцентъра на правителството.

Той и водена от него делегация е на тридневно посещение в България по покана на министър Лиляна Павлова. По време на срещата в Министерския съвет г-н Дурдилиев изрази силното си впечатление от реализацията на проекта за изграждане на метрото в София. Премиерът Борисов изтъкна сериозната работа на кабинета за подобряване на инфраструктурата в страната и същевременно посочи и други възможности за партньорство с Туркменистан в сектори като селско стопанство, спорт, строителство и доставка на строителни материали.

Днес министъра на земеделието и храните Десислава Танева, министъра  на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и водената делегация от г-н Дурдилиев посетиха месопреработвателното предприятие „Тандем“ в град София. В предприятието те разгледаха оборудването, което отговаря на всички европейски стандарти и се запознаха с производствения процес и произвежданите продукти.

DSC_7344DSC_7328

В рамките на пленарните разговори между двете делегации вицепремиерът Томислав Дончев подчерта, че е създадена базата за развитието на добрите отношения между двете страни и посещението на туркменската делегация ще позволи тези отношения да бъдат надградени.

Министърът на външните работи Даниел Митов отбеляза, че се организира посещение на президента на Туркменистан в България, което се уговаря от 2012г. и вероятно ще се осъществи след провеждане на заседание на Българо-туркменистанската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в началото на месец март 2016г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук