За 12-та поредна година в София ще се проведе Изложението за енергийна ефективност и възобновяема енергия с географски фокус Югоизточна Европа. То кореспондира с последните световни тенденции и ще представи енергийно ефективни решения, системи за съхранение на енергия, технологии за производство на био-, хидро-, соларна-, геотермална и вятърна енергия, енергия от отпадъци, иновации в областта на електромобилната индустрия.

glava_ee-bg-copy

Изложба и форум Енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници за Югоизточна Европа (ЕЕ и ВЕИ):

  • Дата на провеждане:  5-7 април 2016
  • Периодичност: Един път годишно
  • Поредност: 12-то издание
  • Организатор: Виа Експо
  • Място на провеждане: ИЕЦ, София

Изложението за енергийна ефективност и възобновяема енергия през 2015г. показа съществуващите решения в областта на устойчивата енергия, както и се превърна в отправна точка за премиерно представяне на български иновации. Без съмнение изборът на технологии вече се определя от техния екологичен отпечатък, сигурност и икономическа рентабилност.

Водещи компании от Австрия, България, Дания, Гърция, Италия, Испания, Литва, Молдова,  Полша и Холандия взеха участие: AB Axis, AB Group, Austep S.p.A., Cink Hydro Energy k.s., Елтрак България, Ебиос Енерджи АД, Еллон ЕООД, IEK Moldova, К.А. Технолоджи ЕООД, Polytechnik Luft- Und Feuerungstechnik GmbH, Филкаб Солар ЕООД, Филтър ООД, Хермес Солар ООД, Herz Armaturen GmbH, Чепъков ЕООД и др.

Специалисти от 39 държави посетиха изявата. Интерес предизвикаха енергоспестяващи щори и осветление, решения за когенерация и изолация, биогаз инсталации, фотоволтаични модули българско производство с приложение в динамичната градска архитектура, както и за селскостопанска инфраструктура, слънчево-топлинна система с патентован самонасочващ се механизъм за следене на слънцето, вятърна турбина с уникално висока ефективност и др.

Досега желание за участие на предстоящия форум 2016г. са заявили водещи компании от Австрия, България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Португалия и Холандия. Сред тях са Филтър, Елтрак България, Стратекс, Schmack Biogas, Метекно България, Martin и др.

Блиц-интервю с Катарина Крковиц, Ингра

  • Г-жо Крковиц, какво ще представите на ЕЕ и ВЕ?
  • От 2020 година INGRA Energie und Umwelltechnik е представител на MAN Diesel & Turbo. На изложението искаме да покажем нашата широка гама от парни турбини MARC® от 1,5 до 40 мегавата, които имат широко приложение за инсталации на биомаса. Продуктите ни са безопасни, ефективни и надеждни. Модулният им характер позволява гъвкаво подреждане на техните компоненти в съответствие с индивидуалните нужди на всеки един клиент.
  • Чрез своето участие какви цели искате да постигнете?
  • Планираме да разширим дейността си в Югоизточна Европа и затова решихме да изберем събитието като място, на което ще имаме възможност да срещнем и да осъществим контакт с потенциални наши партньори: консултантски фирми, компании, които изграждат инсталации на биомаса и др.

logoINGRA

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук