Български и чуждестранни компании демонстрират отлична кондиция на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016”, която ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир  Пловдив.  Завръщат се фирми, които отсъстваха през последните три-четири  години, а  15% от заявилите участие до момента са нови изложители.  Тези данни  показват, че  агробизнесът  продължава да набира сила, и затвърждават възходящата тенденция от предишното издание на изложението.

Agra13011Гръцки и турски компании буквално окупират палатите и откритите площи. Своя дебют на изложението прави една от най-големите турски фирми за земеделска техника. Представят се и нови участници от Гърция, предлагащи оборудване за оранжерии.  Обяснение за бизнес инвазията от двете съседни държави е фактът, че деловите кръгове там оценяват пазара в България като добър, а на изложението могат да се срещнат с широк кръг потенциални клиенти, тъй като се очакват над 30 000 посетители от страната и чужбина.
Голям е интересът към „Агра 2016” и от страна  на бизнеса в Западна Европа. Холандското посолство например значително увеличава площта на експозицията си, където ще презентира водещи компании от различни сектори. Силно участие заявява и Чехия.
Българските производители и дистрибутори демонстрират същото високо ниво. Повечето от завръщащите се изложители ангажират  по-големи щандове, за да покажат новите си  изделия и  пазарния рестарт на фирмите си именно на най-значимото  икономическо събитие за селско стопанство в Югоизточна Европа. То събира компании лидери, предлагащи технологии, техника, оборудване и материали за животновъдството и земеделието, нови  сортове и породи, модерни методи за производство, включително биологично.

Agra13012

„Агра 2016” е част от второто издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм, организиран по инициатива на Международен панаир Пловдив и включващ  общо седем изложения.  Другата „гореща точка” в рамките на мегафорума е Градът на виното, където участниците в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2016” ще представят  новите си колекции. Наред с изисканите  напитки ще стоят кулинарни  специалитети, приготвени от изявени  производители, които са част от  Международната изложба за храни  „Фудтех 2016”.

Agra13013

Изложенията „Агра”, „Винария” и „Фудтех” и „Хорека Пловдив“ отново се провеждат под егидата на Министерството на земеделието и храните.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук