thumb_main_web_IMG_1234За 22-ти път на тържествена церемония бяха връчени Годишните награди на БТПП за постижения в категориите: водещи български фирми в бизнес класацията „Топ 100”; регионална палата; браншова организация; посланик; чуждестранен търговски представител; медия; журналист.

Официални гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и зам.-министърът на икономиката Любен Петров.

По думите на председателя на БТПП Цветан Симеонов е окуражителен фактът, че 2014г. е била значително по-печеливша за фирмите, намерили място в класацията отново на обективна основа – данните от годишните финансови отчети на компаниите. Класирането е извършено сред общо над 6000 фирми, които произвеждат 81,53% от брутния вътрешен продукт на страната за 2014г.

Награди получиха фирмите:

Софтгруп ООД – Първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по изменението на нетните приходи от продажби 2014 и 2013”;

Мадара-терм ЕООД – Първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. собствен капитал през 2014г.”;

КЦМ Трейд ООД – Първо място в категория „Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100 лв. приходи от продажби през 2014г.”;

Нурсан Отомотив ЕООД – Първо място в категория „50 фирми, класирани по изменението на печалбата 2014 и 2013”.

В категория „ТОП 10 х 6” – фирми с максимални приходи от продажби и печалба за 2014г. в националните райони награди – Плакет и Грамота получиха:

· в Северозападен район -„Олива“ АД, гр. Кнежа;

· в Североизточен – „Девен“ АД, гр. Девня;

· в Северен – централен – „Стинг“ АД, гр. Разград;

· в Югозападен район – „Аурубис България“ АД, гр. Пирдоп;

· в Югоизточен – „Нафта трейдинг“ АД, гр. Бургас;

· в Южен-централен – „Теклас България“ АД, гр. Кърджали.

В категория „Браншова организация” Палатата отличи Българска асоциация – труд, здраве, безопастност.

В категория „Регионална търговско-промишлена палата/камара” бе наградена Търговско-промишлена камара – Пловдив.

В категория „Посланик” с бронзова статуетка „Хермес” и грамота БТПП награди Н. Пр. Луиш Фераш – управляващ посолството на Португалската република в България, за изключителния му принос за развитие на двустранните икономически отношения.

В категория „Чуждестранен търговски представител” отличието получи г-жа Ан Дьофурни – търговски аташе на Валонската агенция за износ в Посолството на Кралство Белгия в България за изключителния ѝ принос за активиране на икономическото сътрудничество между България и Кралство Белгия.

В категория „Медия” наградата бе присъдена на телевизия TV+ за обективно представяне ролята на БТПП като най-голяма национална работодателска организация в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на членовете ѝ по актуални проблеми и за редовно излъчване на новини от ежедневната ѝ работа.

В категория „Журналист” за 2015г. БТПП отличието получи Правда Добрева – журналист в телевизия БНТ2, за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на Палатата в негова защита.

За първи път бе връчена награда в категория „Отлично МСП 2015г.” – отличено в партньорство между БТПП и Кофас България –„Вакуум ел систем” ООД

Гостите на тържеството имаха възможност да разгледат изложба-дегустация на фирмите: Градско село ООД, Димитър Маджаров-2 ЕООД, Свинекомплекс Голямо Враново – Инвест АД, Биовинарна Орбелус АД, Виа Верде М ЕООД, Анджелус Естейт АД, Беса Валей Уайнъри ООД, Винарска изба вила Мелник ООД, Карол Фернандес миит ООД, Тодоров АД.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук