Животновъдството е единственият сектор от икономиката, който вече шест години подред има положително външно търговско салдо. Сектор „Земеделие“ изнася повече отколкото се внася в страната и това е достойно за уважение. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров по време на връчването на годишните награди на Експертната комисия по животновъдство – Бургас „Най-добър фермер – животновъд на 2015г.“ Той заяви, че българското земеделие и в частност животновъдството, въпреки всички трудности и предизвикателства пред него върви в добра посока. „Финансовото национално и европейско подпомагане е значително по-голямо, а възможностите, които предоставят европейските Програми също допринасят за развитието на сектора“, допълни той.

a9DDk7hk

Заместник-министърът изрази радост, че има млади хора, които да продължат успешното развитие на животновъдството. „Да си животновъд е призвание. Само човек, който е изцяло отдаден може да бъде успешен в сектора“, каза още той.

По време на официалната церемония заместник-министър Цветан Димитров връчи приза в категория „Най-добър фермер – говедовъд на 2015г.“ на Вангел Лолов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук