BG hrana1Първото Специализирано изложение „БГ храна и приятели” ще представи висококачествени храни и напитки, произведени в България. Събитието, което се организира от Асоциация „БГ храна”,  ще се състои  от 11 до 13 декември 2015г.  в палата 7 на Международен панаир Пловдив. Паралелно с него ще се проведе и бизнес конференция „БГ храна – предизвикателства и възможности”. Двете прояви имат амбиция  да се превърнат в ежегоден делови форум на хранителната индустрия, обясниха от Асоциацията.
Изложението е наречено „БГ храна и приятели”, защото на всяко издание ще има и страна-партньор. За официално участие и партньорство тази година са поканени представители на Република Сърбия.

BGhrana2

Целта на изложението е не само да се представят българските производители, но и да се сключват реални сделки с български и чуждестранни корпоративни клиенти, затова ще има и специално обособено място за преговори.
В конференцията ще участват  представители на широк кръг заинтересовани страни, свързани с цялата верига на хранително-вкусовата промишленост – законодателството, производството и доставката на суровини, дистрибуцията, маркетинга и продажбата. В програмата са включени  актуални за индустрията теми като: проект на нов закон за храните, данък „вредни храни”, етикетиране на безалкохолни напитки, възможности за кулинарен туризъм у нас, финансиране на участието в изложения в страната, дарителството на храна, ролята на сравнителните тестове на храни, стандартите за храни и потребителското доверие.

BGhrana3

Изложението и конференцията поставят във фокуса проблемите на българския производител, обхващайки и малките, и големите предприятия в сектора.
Поканите за конференцията и изложението могат да бъдат изтеглени от сайта на Асоциация: БГ храна

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук