Швейцарски земеделски производители проявяват интерес за сътрудничество с България. Това стана ясно по време на среща между министъра на земеделието и храните Десислава Танева и директора на Федералната служба по земеделие на Конфедерация Швейцария проф. д-р Бернард Леман. Министър Танева е на посещение в гр. Берн, Швейцария по покана на българския посланик н.пр. Меглена Плугчиева.

DSC_6418

Десислава Танева и швейцарският ѝ колега обсъдиха възможностите за обмяна на опит в областта на дребното животновъдство и директния достъп до пазарите. ,,В България е слабост сдружаването на земеделските производители и скъсяването на пътя на доставката от дребните производители до крайния потребител”, отбеляза Танева.

DSC_6422

От своя страна д-р Леман заяви, че е налице нуждата от обмен на информация между двете страни, тъй като се забелязва сходство в проблемите. Двамата се ангажираха да работят за задълбочаване на сътрудничеството между България и Швейцария и отбелязаха, че имат еднакво разбиране за посоката на развитие на земеделието. Той прие отправената от министър Танева покана да посети България и лично да се запознае с развитието на сектора.

На срещата присъстваха и членовете на Комисията по земеделие и храни към Народното събрание Румен Желев и Султанка Петрова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук