Елитът на винения бранш се събира в Международен панаир Пловдив за осмото издание на  Digital Wine Communication Conference (DWCC), едно от най-престижните световни събития в тази индустрия. Конференцията ще се състои от 23 до 25 октомври 2015г., а темата е „Бленд“.

DWCC2015zasaitaЩе участват  около 300 винени блогъри, журналисти, търговци и производители. В програмата са включени  дегустации, уъркшопове и изложение, които ще се проведат в палата 7 и четири конферентни зали на Конгресния център в  панаирния комплекс.
Проявата  помага да се изгради международна мрежа за комуникации в сферата на виното. Тя насърчава придобиването на умения и информация, както и обмяната на професионален опит между представители на различни нации и професии.  DWCC е единственото международно събитие, посветено на сходството между виното и мрежата, осигуряващо платформа на  онлайн комуникации между винопроизводителите от целия свят.
Събирането на професионалисти от най-висок ранг допринася за открояването на страната домакин на международните пазари, повишава разпознаваемостта на нейното вино и подчертава атрактивността ѝ като дестинация за винен туризъм.  “Факт е, че страните, които са организирали предишни издания на DWCC, през следващите години се нареждат сред лидерите в ръст на износа на вино на чужди пазари. Това очакваме да се случи и с България”, посочва Галина Нифору, председател на УС на Българската асоциация на износителите на вино и един от инициаторите на домакинството на страната ни, пред www.divino.bg. DWCC ще привлече вниманието на всички най-влиятелни личности във винената индустрия от световен мащаб към българското вино и родните винопроизводители, твърдят и от Министерството на земеделието.

DWCC_2015_Plovdiv_Bulgariazasaita
Конференцията предшества Concours Mondial de Bruxelles, ключово за винения бранш събитие, чийто домакин отново ще бъде Международен панаир Пловдив в дните от 29 април до 1 май  2016 година.
Началото на DWCC е поставено през 2008г. от трима винени блогъри. Провежда се веднъж годишно.
Повече информация на: http://2015.dwcc.co 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук