Състезание „Ендюрънс“ на 11 и 12 юли

1Ако сте собственик на кон, търсещ приключения, сега е моментът да дойдете и да се впуснете в приключението. На 11 и 12 юли в село Бачево ще се проведе състезание „Ендюрънс“ на 30, 40, 60 и 80 километра.
Питате се що за термин е това? „Ендюрънс“ е дисциплина в конния спорт – конна база „Св. Иван Рилски“, които също имат покана да участват в съревнованието. – При него състезателите яздят на дълги разстояния в природата (гори, планини, ливади). По трасетата има маркировки, които не позволяват на ездачите да се изгубят. Тук не е толкова важна бързината.

Основна роля в тази дисциплина играе издръжливостта на коня. Преди да бъдат допуснати до състезание, конете биват проверявани от ветеринари. Ако конят има дори и най-малкият здравословен проблем, той не бива допускан до състезанието.

Основното е благополучието на коня. Насилието над животното не се толерира- дори напротив- при лошо отношение към коня, състезателят бива дисквалифициран. Най- подходящи са арабските коне, но може да бъде използвана и всяка друга порода.

FGZ09120335-1024x684

Естествено на „Ендюрънс“ участват и хора без коне – те идват да се насладят на съревнованието и стискат палци харесания от тях кон да е най-издръжлив. Елате в село Бачево и ще видите много различни коне, ще се запознаете с много хора и ще прекарате два наистина незабравими дни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук