pristanishte_varna.jpgИма стратегически интерес към Варна като транспортен хъб на Пакистан и Китай за търговията им с ЕС. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на среща с бизнеса във Варна, предава „Фокус“. По думите на министър Лукарски, възможностите ще бъдат промотирани чрез провеждането на активна кампания на Българска агенция за инвестиции, както и изграждането на по-добра инфраструктура на зоната. Лукарски потвърди интереса от Катар летището във Варна да се ползва за хъб за полетите, свързващи Близкия изток и Европа.

„България има нужда от стратегия за развитие на морската икономика и аз ще предложа нейното разработване с транспортния министър Ивайло Московски.“, обяви още министър Лукарски . „Такава стратегия е необходима, защото местният бизнес има нужда от стимули, а България се държи все едно не е на море“, обясни министърът. Събитието е първото от поредица срещи, които Министерство на икономиката инициира, за да представи приоритетите в работата си и възможностите на ОП „Иновации и конкурентноспособност“ 2014 – 2020 (ОПИК), както и да се запознае с реалните проблеми на бизнеса в страната. На срещата присъстваха представители на над 20 фирми и научните среди.

По настояване на бизнеса министър Лукарски се ангажира страната ни да представя по-активно възможностите на българските фирми чрез участия на международни морски изложения, както и подпомагане на малките и средни предприятия от региона по линия на ОПИК.

Източник: Агрозона

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук