Пазарът на инвестиционни стоки в България се раздвижва – това показва профилът на изложителите, които вече заявиха участие в предстоящия Международен технически панаир. Фирми активно ангажират експозиционни площи, макар до началото на деловия форум да има повече от четири месеца. Той ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2015 г. в Международен панаир Пловдив.
Сред първите участници преобладават машиностроителни компании, производители и търговци на електрическо и електронно оборудване, на строителна техника и материали. Според експертите тези отрасли имат най-добри перспективи за развитие, след като в края на миналата година България излезе от голямата рецесия.

Panair19052015
Трайната тенденция за увеличаване на износа на наши стоки и отварянето на оперативни програми, по които предприятията могат да получат от еврофондовете финансиране за обновяване, са факторите, влияещи за засилващото се търсене на машини и съоръжения за промишлеността. Предстоящият бум в строителството се обяснява с националната програма за саниране на жилищни блокове и с ускореното изграждане на магистрали и други инфраструктурни обекти.
Фирмите, свързани с тези сектори, предпочитат да презентират изделията си на Международният технически панаир в Пловдив, тъй като е един от най-авторитетните форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. Компании, които имат нови продукти, са тук заради шанса да ги покажат пред представители на близо 40 държави, да се съпоставят с конкурентите си и да намерят нови клиенти, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.
Изложителите отново получават атрактивни отстъпки и бонуси, тъй като продължава да действа програмата за подкрепа на бизнеса, която националният изложбен център осъществява от 2009 година.
Най-значимата на Балканите среща на технологичния сектор дава възможност иновациите да бъдат демонстрирани пред десетки хиляди посетители от България и Европа – основно предприемачи, собственици на фирми, мениджъри и специалисти. Очаква се около 30 000 гости да разгледат тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив.
Той обхваща 87 бранша на икономиката, включва девет специализирани изложби: „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии) и „Химия“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук