Изложители от повече държави се очакват на Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Три месеца преди старта заявки са подали компании от 15 държави, с четири повече спрямо декември миналата година. До откриването  броят на страните вероятно ще надвиши 22, колкото бяха на „Агра 2014“.

„Агра 2015“ отново ще събере водещи компании от агробизнеса в Международен панаир Пловдив. Очаква се броят на представените държави да бъде по-голям от тази година.
„Агра 2015“ отново ще събере водещи компании от агробизнеса в Международен панаир Пловдив. Очаква се броят на представените държави да бъде по-голям от тази година.

Чуждестранни посолства у нас също ще представят фирми от своите държави на най-големия на Балканите форум на агробизнеса.  Дипломатическите мисии на Холандия и Чехия вече са заявили участие. Експозиции подготвят  представителствата на Австрия и Дания. Засилен интерес към „Агра 2015“ проявяват и изложители от Гърция, които в момента оформят най-мащабното чуждестранно участие в нея.

Българският бизнес също се включва активно, за да повтори солидното си представяне от тази година, когато отбеляза ръст от 8%.

“Агра“ дава възможност на производители и дистрибутори да презентират нови технологии, машини и инвентар, семена и посадъчен материал, средства за растителна защита, опаковки и опаковъчна техника, услуги. На него се демонстрират и постиженията на научните институти от Селскостопанската академия.  Специализираната изложба „БиоАгра“ представя  екопроизводството на суровини, храни и напитки. Панорамата се допълва от Международната изложба за пчеларство „Апи България“.

„Агра 2015“ ще бъде най-доброто изложение в Югоизточна Европа, прогнозира  д-р Иван Соколов,  председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Принос за това има и новият формат, в който се провежда изложението. За първи път то ще бъде по едно и също време с Международната изложба за винарство и лозарство „Винария“,  Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, Международната изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив и, Изложбата  „Вкусовете на Италия“. Съвместното представяне има за цел да се подкрепи производството и предлагането на   висококачествени и здравословни хранителни продукти и напитки.

Посетителите специалисти ще се запознаят с върхови иновации в тази сфера месеци преди Световното изложение в Милано, чиято основна тема е „Да изхраним планетата – енергия за живот“. На него България ще покаже своите традиции, богатия растителен и животински генофонд, потенциала за инвестиции в агробизнеса,  научноизследователски разработки. Всичко това може да се види и в Международен панаир Пловдив от 4 до 8 март догодина, когато се очаква над 50 000 посетители от страната и чужбина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук