7020 лв. за благотворителност дариха гостите на коктейла

На 2 октомври Асоциация на земеделските производители в България отбеляза своята 10-годишнина със стилен коктейл в Гранд Хотел София.

_VBP6881Събитието започна с едноминутно мълчание в почит към загиналите в експлозията в село Горни Лом. В съпричастност със семействата на жертвите богатата развлекателна програма, планувана за рождения ден на организацията, беше съкратена, но асоциацията посрещна гостите си, някои от тях пътували от далечни краища на страната и чужбина за събитието.

„Не си спомням друг път на едно място да се събирали толкова министри“, това каза Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България.
На събитието присъстваха земеделските министри проф. Димитър Греков, д-р Мирослав Найденов, д-р Валери Цветанов, Нихат Кабил, Георги Танев, служебният министър на финансите Румен Порожанов, тримата председатели на АЗПБ през годините – Венцислав Върбанов,  Христо Цветанов и Ивайло Тодоров. Поздравителен адрес до АЗПБ изпрати и служебният министър на земеделието и храните Васил Грудев.Сред гостите бяха още изпълнителният директор на БАБХ, проф. Пламен Моллов, Светлана Боянова, зам.-министър на земеделието от правителството на ГЕРБ, изпълнителният директор на фондация “Америка за България” Десислава Тальокова, Мила Бошнакова- представител на Департамента по земеделие на САЩ, активни членове на Асоциацията, както и много официални гости от страната и чужбина. Водещ на тържеството бе шоуменът Ники Кънчев.

Именно защото АЗПБ вярва, че бъдещето на земеделието е в ръцете на младите, а образованието е ключът към успехите, по повод юбилея си Асоциацията е с ново лого, а инициативите на организацията протичат под мотото: „Земеделие за поколенията!“. По време на събитието се проведе благотворителна кампания за оборудване на модерна мултимедийна зала в Професионалната гимназия по земеделие в Кнежа. Благотворителната кауза стана пример за това как деца помагат на деца. За целите на кампанията възпитаници на основно училище “Света София” предоставиха безвъзмездно нарисувани от тях картини.Гостите на юбилея на АЗПБ изкупиха всички детски рисунки и така набраните средства за оборудване на мултимедиен кабинет в професионалната гимназия по земеделие в Кнежа достигнаха 7020 лв.

Изцяло в духа на слогана „Земеделие за поколенията!“ сред участниците в официалната програма на събитието също имаше деца – танцова формация „Шопе“ изигра няколко народни танца, а второкласници от клуб по спортни танци „Дива Денс“ се представиха със стандартни и латино танци. Момичетата от струнен квинтет Мистик се погрижиха за доброто настроение на гостите.

Част от присъстващите земеделски министри изказаха своите поздравления към АЗПБ.

„Вашата асоциация беше регистрирана, след като България затвори преговорната глава “Земеделие” и днес, виждайки колко израснахте за тези 10 години, сигурен съм, че ако бяхте се учредили преди още 10 години, може би преговорите (по повод членството ни в ЕС – бел. авт.) щяха да приключат по малко по-добър начин като параметри за нашата страна“, това каза министърът на земеделието в правителството на Тройната коалиция Нихат Кабил по време на коктейла.
_VBP6702

Министър Найденов пожела на асоциацията да достигне този момент, в който не държавата, а асоциациите да определят политиката в аграрния сектор, а тези, които управляват, да я изпълняват.

Димитър Греков, министър на земеделието от кабинета “Орешарски”, и ректор на Аграрния университет в Пловдив, посочи, че АЗПБ е основна организация в българското земеделие и обединява наука, образование и бизнес. “Благодаря ви, че подавате ръка на образованието, без което не може да се върви напред. Вие разбирате тази връзка”, каза Греков и пожела Асоциацията да се развива и в бъдеще.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук