Мухамед Исмаил Сейан, председател на иракската фирма “TEAMMART” посети БТПП и се срещна с председателя на Палатата Цветан Симеонов.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на двустранните икономически отношения. От иракска страна бе проявен интерес  за развитие на хранителната промишленост и внос на традиционни български храни и млечни продукти. Гостът потвърди стабилизацията на Ирак, особено на Северноиракската кюрдска автономия и подчерта, че българските предприемачи имат репутация на местния пазар и биха могли да се възползват от възможностите за развитие на търговско-икономическите отношения между България и Ирак.

Председателят на БТПП отбеляза, че с удовлетворение следи повишаването на интереса на българските производители и търговци към този регион, но все още има неизползван потенциал. Той изрази готовност БТПП да оказва съдействие на бизнесмени от двете страни с цел развитие на търговско-икономическите отношения.

При наличие на интерес и за повече информация: Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” към БТПП, тел.: 02 8117 494, 8117 489 и e-mail: m.markova@bcci.bg.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук