С оглед на настъпващия празничния период на повишено търсене на храни и напитки, от 05 декември 2013 до 05 януари 2014 година, освен регулярните проверки, Българска агенция по безопасност на храните ще предприеме и допълнителни извънредни мерки за контрол, с цел да предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци да злоупотребят с доверието на потребителите.

С тези извънредни мерки БАБХ цели да създаде у хората сигурност за тяхното здраве и спокойно посрещане на празниците, за които мнозина са пестили пари с цената на лишения през цялата година.

„Българският потребител, всеки един от нас, следва да има гаранции за безопасността, съответствие по отношение на качеството и състава на храните, изписан на етикетите“, подчерта професор Моллов, днес на пресконференция на БАБХ.

По думите на изпълнителния директор на БАБХ, това е и основната цел на Българската агенция по безопасност на храните – да гарантира доверието, което потребителите имат в определени храни чрез ефективен контрол, осъществен на базата на извършена оценка на риска за всеки обект индивидуално, чрез извънредни тематични проверки по различни поводи или чрез мобилни групи съвместно с други контролни институции.

Горещият телефон на БАБХ 0700 122 99 ще приема сигнали денонощно, с цел да се гарантира постоянна обратна връзка с потребителите 24 часа в денонощието, 30 дни в месеца.

БАБХ категорично заявява своята решителност да работи отговорно и последователно за осъществяване на ефективен контрол върху храните, без разлика дали се отнася до предстоящия празничен период или останалата част от годината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук