Базар за автентични местни хранителни продукти с гарантиран произход и високо качество

Отец Епифанос от Атон ще разкрие магическите тайни на манастирската кухня

От 1-17 ноември 2013  в петзвездният хотел  Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт в Банско ви очаква  едно наистина здравословно кулинарно преживяване по време на Вторият Гастрономичен Фестивал.  Ще можете да участвате в семинари  в които,  ще разкриете най подходящите съчетания между вина  и ястия, ще готвите на живо с виртуозни шеф готвачи и ще научите многобройни начини за приготвяне на кафе от международно признати баристи.
Първокласни кулинарни преживявания  и вкусове,които дълго няма да можете да забравите, демонстрация на изискана кухня на световно ниво  за хората, които осъзнават значението на една неоспорима мъдрост, че ние сме това с което се храним.

След огромният успех на  миналогодишния Фестивал, тази година екипът на Премиер  поема предизвикателството да ви поведе на  кулинарно околосветско пътешествие с  вкусове от България, Гърция, Сицилия, Франция и Ориента. Топ шеф готвачи от целият свят, които са овладели до съвършенство тънкостите на кулинарното изкуство, които притежават сериозни  знания и умения ще се съберат на едно място, за да представят запомняща се чуждестранна кухня по автентичен начин.
Ако наистина осъзнавате, че тайната на здравето се крие в здравословната храна не бива да пропуснете и базара за местни продукти, където можете да  се срещнете  и поговорите лично с производителите и да си закупите качествени продукти с наистина висок стандарт.

Фестивалът ще бъде открит от Иван Манчев и Андрей Токев, със специалното участие на представители на Българската Асоциация на професионалните готвачи и Гръцката организация на готвачите. Гостите също така ще бъдат Шеф – готвачът Прокопио Гаетано, идващ от гореща Сицилия, световно известеният монах Епифанос от Атон ще сподели тайните на манастирската кухня. Президентът на Асоциацията на българските сомелиери  и президентът на Българската Асоциация на баристите обещават да предложат запомнящи емоции.

Храненето е важна част от стила и начина на живот на съвременния човек. Храненето е един от най важните фактори за нашето здраве. Храненето е преди всичко  отговорност. И ако сте от хората, на които не им е безразлично с какво се хранят,  не бива да пропуснете възможността между 1 и 17 ноември 2013 да посетите Вторият Гастрономичен Фестивал в Банско.

Станислава Пекова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук