space

27-мото изложение SPACE, проведено от 10 до 13-ти септември, 2013г в Рен,  Франция, надхвърли всички рекорди за посещаемост – за броя на посетителите, в частност чуждестранните, за броя на изложителите, размера  на изложбена площ и за броя на представените нови продукти.

Имаше 114 591 посетители (6% повече, отколкото през 2012г, побеждавайки рекорда от 2003г), включително  12 298 чуждестранни посетители  – 12% повече, от 110 страни. Това увеличение на броя на посетителите и на голямата площ , обхваната от трибуните (67 000 m² нетна изложбена площ ) допринесоха за насърчаване на идеални условия за търговски и бизнес дискусии.

Значителното увеличение на броя на чуждестранните граждани, посетили SPACE – 2013 илюстрира позицията на изложението SPACE като едно от водещите за животинска продукция в света. Това увеличение, съчетано с голямото увеличение на  броя на посетителите от Азия (Китай , Виетнам и т.н.) и от Западна Африка, се срещна с очакванията на изложителите, за които износът е ключът към увеличаване на продажбите и дългосрочната стабилност. Големият брой страни, които изпратиха представители, големият брой на чуждестранните журналисти (73) и броят на създателите на политики в рамките на тези делегации доказва, че SPACE представлява сектора на животинска продукция и е важно средище в световен мащаб. Официалното посещение на министър-председателя  Жан-Марк Еро/Jean- Marc AYRAULT/, придружен от Стефан Льофол /Stéphane LEFOLL/ и Гийом Гаро /Guillaume Garot/, беше повод за тях да се обърнат към общността на селскостопанските производители. Бяха организирани около петдесет конференции и форуми (една трета от което се занимаха с въпросите за международния внос), които бяха с висока посещаемост. Високото ниво на тези дискусии между експерти и фермери помогна на изложението SPACE да се установи като извънреден пътеводител за обсъждане и напредък в областта на сектора на селското стопанство.

Иновациите бяха също функция на 27-ото изложение SPACE с 63 наградени за иновации, 5 от които получиха специална награда. Изследвания и развойната дейност в областта на селото очертават вида на новите свинеферми и птицеферми  на бъдещето. Земеделските производители можаха да се запознаят с най-новите решения в областта на ергономията, информационните технологии, енергийния мениджмънт и управлението на околната среда.

Изложението SPACE също бе уникален случай за животновъдите  да покажат породите на купувачи от цял ​​свят. Повече от 400 фермери представиха  12 различни породи животни. По време на изложението от групата Еволюшън беше организиран за  първи път отворен ден  като част от класацията на животните и беше демонстриран напредъкът, постигнат в геномиката и генетичната селекция. Тръжните цени достигнаха високи нива (€ 8400, което е рекорд за породата Prim’Holstein)  и няколко животни бяха продадени на чуждестранни купувачи.

Тазгодишното шоу беше помрачено от отсъствието на председателя Жан-Мишел Льометейе / Jean- Michel LEMETAYER/, който почина внезапно през това лято. Към отдаването на почит към него се присъединиха всички: семейство, приятели, екипът организатори, официални личности, изложители, фермери и посетители. В чест на неговата памет те те потвърдиха решимостта си това шоу да продължава, да се разширява, както и той би искал, като едно приятно събитие за професионалисти от цял ​​свят.

Организаторите очакваме с нетърпение да се видим отново през 2014г, от вторник –  16 до – петък – 19 септември.

SPACE – Rue Maurice Le Lannou – CS 54239-35042 RENNES CEDEX
Тел : 02 23 48 28 80
e-mail: info@space.fr
web: www.space.fr

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук