Започнало преди 22 години изложението „На върха на животновъдството” се налага като европейският лидер за професионалисти. Разговарям с Беноа Дьолалоа, Изпълнителен директор.

Benoit 4
Беноа Дьолалоа, Изпълнителен директор

 

Откъде тоя голям успех?

«На върха на животновъдството е професионално изложение, организирано от професионалисти в животновъдството за професионалисти в животновъдството в Клермон Феран, столицата на една от най-големите животновъдни зони в Европа – Централния Масив. Това е среднопланинска пасищна зона където се отглеждат основно преживни животни: месодайни и млечни говеда, овце и коне. Централния Масив е и първата европейска зона за производство на говеждо месо, родното място на първите световни породи за месо Шароле, Лимузен, Салерс, Обрак и Блонд д Акитен. Нащият регион е също и голям производител на мляко от по-натурални породи като Монбелиард, Абонданс, Симентал, Кафяво алпийско и голям производител на сирена. Тук е и родното място на Лакон, най-добрата порода овце за мляко, на няколко месодайни породи овце и на тежкотоварните коне. „На върха на животновъдството” е витрината на постиженията на животновъдството ни. С повече от 2 000 животни от 70 породи в конкурсите 1250 изложители и посетители от 70 националности, изложението е и среща на политиката в животновъдството с повече от 30 конференции по актуалните теми. Асно Ви е, че посетителите при такова разнообразие и качество могат да намерят отговори на всички въпроси, които ги вълнуват. Смея да твърдя, че изложението ни е уникално в ЕС.

Кои са събитията на изложението 2013?

Освен традиционните конкурси изданието 2013 организира националните конкурси на породата Салерс  с 420 животни в състезателната програма и на породата Монбелиард с 250 животни в конкурса. По отношение на овцете – ще проведем националните конкурси на породите Ил дьо Франс и Бизе и интер-регионалните конкурси на Мутон Шароле, Тексел и Шармоаз. Конкурсите за коне, породите Першерон, Арденска, Комтоаз и Бреноска също Ви очакват.

Ще имаме награди за технически иновации и голямо участие на новите енергии – метанизация и др.

За чуждестранните посетители имаме специална програма с посещения на ферми, мандри и една инсталация за биогаз. За първи път организираме „ден на месото”  – специално за чуждестранните  клиенти, дошли да купуват говеждо. Разширили сме международния клуб, тъй като очакваме сериозен ръст на чуждестранните посетители.

Президентът ни Франсоа Оланд ще открие изложението.

2013 ще е рекордна година със 170 дка изложбена площ.

Какво предлагате на българските посетители?

Организираме прием VIP  на  нашите чуждестранни гости. За тях входа ще е безплатен. Предлагаме им „Международния клуб”, където могат да работят, да си организират срещите с изложителите, да проверят пощата си в Интернет, да опитат местните специалитети. Ще имат на разположение преводачи – студенти. Каним Ви на международната ни вечер на 2 октомври от 18.45  където преди коктейла ще Ви представим всички наши породи на  И накрая – голямото предимство на изложението ни е, че се намира в най-голямата животновъдна зона  и, че можем да предложим посещения на ферми. Програмата е от 25 безплатни посещения от по половин ден  придружени от експерт и преводачи. Можете да видите на място всички породи овце, коне, говеда, кланици, мандри, угоителни стопанства, биогаз. Необходимо е да се запишете предварително на интернет сайта ни.

Какво е Вашето послание към професионалистите от България?

Ако сте професионалист  и ако имате инвестиционен проект, «Върхът на животновъдството» може да Ви донесе всички възможни отговори в смисъл на идеи, оборудване, машини, сервиз и генетика. Какъвто и да е обекта на интереса Ви, ще намерите отговор.

ПРОГРАМА SOMMET DE L’ELEVAGE 2013

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук