Над 300 допълнителни проверки по Черноморието извършиха инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в областите Добрич, Варна и Бургас през изминалата седмица, подпомогнати от командировани от вътрешността на страната служители на БАБХ. Част от проверките се извършват съвместно с представители на Районните управления „Полиция“ по плажните ивици, като акцент там е нерегламентирана търговия с храни.

В резултат на извършените проверки са издадени 39 предписания, съставени са 6 Акта за установяване на административно нарушение и са бракувани 13 килограма храни от неживотински произход. 56 от проверките са извършени съвместно с представители на РУП – Бургас, Созопол и Поморие, като e констатиран един  случай на нерегламентирана търговия с храни на открито.

Най-честите нарушения са свързани с несъответствия по сградов фонд и оборудване, пропуски в системите за самоконтрол, както и предлагане на хранителни продукти без необходимата етикетировка.

При планираните проверки, инспектори от цялата страна извършиха 4397 проверки, като са издали 262 Предписания, съставили са 51 Акта за установяване на административно нарушение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук