Инициативата е по проект на Министерство на земеделието и храните и включва поредица от събития в страната

Поредицата от събития за популяризиране на биологичните продукти сред потребителите по проект на Министерство на земеделието и храните ще продължи с редица мероприятия и през месец май. Инициативата предвижда провеждане на изложби, базари с информационни и дегустационни щандове, в които ще участват биологични производители и производители на традиционни храни в различни градове в страната. Предстоящите събития са:

 

ü  Изложба – базар  на биологични и традиционни храни, който ще се проведе в следните градове до края на май:

 

  • Русе – 15 май, в центъра на града./ Като част от събитието на 14 май от 10.00 ч. в Дирекцията на Природен парк „Русенски Лом“ ще се проведе брифинг за предстоящото изложение за представителите на регионалните медии.
  • Стара Загора – 17 май, в центъра на града.
  • Благоевград – 22 май, на общинския пазар.

 

 

ü  Ден на отворените врати на биологичната ферма, който ще се проведе в Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян на 13 май.

 

ü  Ден на планинското животновъдство, редките местни породи и земите с природни ограничения, който ще бъде организиран на 15 май в Смилян  – в мандра „Родопа – милк”. Д-р Възелова – директор на Дирекция „Животновъдство” на МЗХ ще представи предвижданите новости в сектора на новата ОСП 2014-2020 г. на ЕС.

 

ü  Информационен щанд за агроекологичните мерки по Ос 2 на ПРСР по време на тридневния Национален събор на животновъдите в Арбанаси, който ще се проведе на 24, 25 и 26 май.

 

 

Проектът за популяризиране на биопродуктите чрез различни събития под формата на семинари, дни на отворените врати на биологичната ферма и изложби-базари на български биопродукти стартира в края на месец март и се изпълнява за срок от три месеца. Като част от кампанията вече бяха проведени поредица от семинари за агроекологичните производители – в градовете Панагюрище, Казанлък, Тетевен, Априлци и Габрово. В София също бе организиран и се проведе двудневен биопразник на открито – пред Народен театър „Иван Вазов“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук