Министърът на земеделието и храните  проф. Иван Станков откри „Седмицата на  гората – 2013 г.” в Благоевград. В приветствието си той  каза, че имаме голямото и важно задължение да опазим гората и да я съхраним. Министър Станков подчерта, че за новия програмен период  на Общата селскостопанска политика 2014-2020 г. Европа полага максимални грижи за по-доброто бъдеще на  нашите гори, като посочи, че по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013г./  при мярка „Повишаване на икономическата стойност  на горите” има увеличение на подпомагането  от  50 на  65 %.  Министър Станков връчи  традиционните награди, които се раздават всяка година по време на „Седмицата на гората”. Лесовъд на годината  е инж. Златка Азманова от Югоизточното държавно предприятие. Нейни подгласници са инж. Христо Янев от Държавно горско стопанство Своге и инж. Олга Николова от Югозападното държавно предприятие. Наградата за цялостен лесовъдски принос получи инж. Драган Драганов,  зам.-директор на  Регионална дирекция по горите Русе. Министър Станков награди и трима инспектори  с приза „Служител по контрола  и опазването на горските територии”. Това са Георги Атанасов от Изпълинтерната  агенция по горите, Станимир Атанасов – РДГ- Пазарджик и инж. Костадин Лечов от РДГ Благоевград.

Министър Станков благодари на  ръководствата на  60-те  Държавни горски стопанства  като и на Лесотехническия университет за това, което правят за  опазване горското  богатство на страната.

На откриването на „Седмицата на гората” присъства изпълняващият длъжността  изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук