Семанирате са част от кампания за популяризиране на биопродуктите по проект на Министерство на земеделието и храните, чийто старт бе обявен преди седмица

 

От 2-ри до 5-ти април в страната ще се проведат поредица от информационни дни – семинари за агроекологията като част от кампания на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) за популяризиране на биопродуктите. В рамките на тези семинари биопроизводители от цялата страна ще имат възможността да се запознаят с актуалните новини, свързани с прилагането на мерките от ОС 2 на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г.

 

График на информационните дни за мерките от ОС 2 на ПРСР:

 

  • 2 април (вторник), 11.00 часа –  гр. Казанлък, зала „Военен клуб“
  • 3 април (сряда), 11.00 часа – гр. Тетевен, зала в Община Тетевен
  • 4 април (четвъртък), 11.00 часа – гр. Априлци, зала в хотел „Център”
  • 5 април (петък), 10.00 часа – гр. Габрово, зала в Община Габрово

 

По време на семинарите експерти от Фондация „Биоселена” и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) към МЗХ ще представят  новостите за кампания 2013 г. по мерки 211 „Плащания на земеделски стопани за природни ограничения в планински райони“, 212 „Плащания на земеделски стопани с ограничения, различни от планинските райони“, 213 „Плащания по натура 2000 за земеделски земи“ и 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 г. Семинарът в Габрово се организира съвместно със службите за съвети в земеделието в Габрово и Велико Търново и ще включва допълнително обучение и консултации по законодателството в областта на биологичното земеделие и сертификацията на фермите.

 

Като част от кампанията през месец април в София ще бъде проведен двудневен празник на агроекологичните производители на открито чрез изложбени и дегустационни щандове на биопродукти. Изложба – базар  на биологични и традиционни храни  ще се проведат и през месец май в  Русе, Благоевград и Стара Загора. Кампанията вкюлчва и провеждане на дни на биофермите в Троян, Смилян и Мало Бучино. Информацията за събитията може да следите на сайта на Фондация „Биоселена“ – http://www.bioselena.com.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук