ДФ „Земеделие” обработи първите заявления за кредити на бенефициенти с одобрени проекти по Националната програма по пчеларство (НПП) 2011-2013 г. До края на седмицата средствата ще бъдат по сметките на кандидатите.

От схемата могат да се възползват бенефициенти с проекти по мерки Д и В от НПП: закупуване на нови кошери, голи роеве, отводки, пчелни  майки и препарати за борба срещу вароатозата. Кредитите се отпускат пряко от ДФЗ при лихвен процент от 6 % на годишна база. Максималният размер на кредита достига 75 % от одобрените разходи по проекта. Срокът за кандидатстване е 31 юли 2013 г., а заявленията се подават в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на физическото лице и по адрес на регистрация на юридическото лице.

Прилагането на схемата започна през миналата година, когато бяха сключени 141 договора за финансиране на обща стойност 932 889 лева. Отчитайки резултатите през 2012 г.,  ДФ „Земеделие“ очаква  интересът на бенефициентите за кредити по НПП тази година да бъде още по-голям.

Повече информация и необходимите документи за кандидатстване по схемата ще намерите на www.dfz.bg/ секция „Държавни помощи/ Кредитиране по Националната програма по пчеларство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук