Днес на официална пресконференция банката сключи споразумения за сътрудничество по програма „Партньори“ със Съюза по хранителна промишленост, Националната лозаро-винарска камара, Федерация на хлебопроизводителите и сладкарите в България и Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България. Те бяха подписани от главният изпълнителен директор на ББР Асен Ягодин и председателите на организациите д-р Светла Чамова, Плaмен Моллов, Марияна Кукушева и Жана Величкова.

Споразуменията ще дадат възможност на членовете на четирите организации да се възползват от преференциално бизнес кредитиране. ББР може да предостави над 150 млн. лв. по програмата за финансиране на малки и средни фирми. Фирмите ща могат да се възползват от по-дълги срокове за погасяване на заемите – до 10 години, 2 г. гратисен период, както и възможност за фиксирана лихва от 7%.

От старта на програма „Партньори“ през септември до момента ББР е получила над 200 запитвания за кредитиране. Най-силен интерес към финансиране от банката имат фирмите от месо- и млекопреработването, земеделието, машинопроизводството, енергетиката и хотелиерството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук