В началото на септември т.г. Развъдната асоциация на аборигенни породи овце от Западна България, с председател Андрея Колев, организира две локални изложения на породи овце, застрашени от изчезване, съответно на Брезнишка и на Западностаропланинска породи овце.

Оценката и класирането на животните по развъдни групи в гр. Брезник се извърши от комисия в състав: проф. Десимир Неделчев /председател/, доц. Андрея Колев, Георги Димов, Цветана Дамянова и Юлиана Борисова.

От Брезнишката порода овце се излъчиха лидери с най-добри качества, съответно – коч, овца-майка и агнета на стопаните: Данаил Кюркчийски, Олег Стаменов и Тодор Тодоров.

Комисията в гр. Сливница отличи работата по Западностаропланинска порода на стопаните Маргарита Тодорова, Искрен Йорданов и Цветомир Христов.

Васил Стоилков, кметът на Сливница, прикани стопаните да участвуват в усвояването на европейските средства, ако не знаят да питат и че вратите на кметството са винаги отворени…

От своя страна, проф. Николай Тодоров също отправи апел към животновъдите, а именно да се сдружават, да се обединяват по интереси, за да бъдат успешни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук