Фирма “Минтех Ко” ЕООД представя на Вашето внимание 3 висококачествени ваксини на руската ФКП “Ставропольская биофабрика”:

ОВИКОН – ваксина за имунизация и лечение на копитен гнилец и некробактериоза при овце и кози

Infovet_5_2014.inddИнактивирана, асоциирана ваксина против инфекциозни заболявания на крайниците – копитен гнилец и некробактериоза на овце и кози. Ваксината е предназначена за активна профилактична и терапевтична имунизация на здрави и болни животни по-възрастни от 6 месеца. Съдържа смес от инактивирани култури на Bacteroides nodosus, Fusobacterium necrophorum, Staphylococcus aureus, Actinomysec pyogenes, Clostridium perfringens тип А.
Детайли
Прилага се двукратно в продължение на 25-30 дни с доза 5 мл подкожно в областа на шията. Имунитетът настъпва 15-20 дни след втората ваксинация и се запазва до шест месеца. Ваксинацията е необходимо да започне месец до месец и половина преди предполагаемото появяване на заболяването в зависимост от епозоотичната обстановка, а при необходимост се извършва еднократна реваксинация с доза 5 мл шпрез всеки шест месеца.

АНТОКС – ваксина за имунизация против ентеротоксемия, брадзот, злокачествет оток по овцете и дизентерия по агнета

AntoxМултивалентният токсоидът е предназначен за имунизация на клинично здрави овце срещу инфекциозна ентеротоксемия, брадзот, некротизиращ хепатит, злокачествен оток по овцете и дизентерия по агнетата. Антокс изгражда имунитет при овцете с тези болести 10-20 дни след реваксинация, който трае 8-10 месеца. Агнетата на ваксинирани овце се раждат с изграден имунитет, който трае до 1,5 месеца.
Детайли
На имунизация трябва да се подлагат всички овце от 1.5 месечна възраст. Лекарството се прилага 2-3 месеца преди началото на сезона за паша, като се изжектира два пъти с интервал от 20-25 дни подкожно в козината на животните в областта зад лакътната става. При овце и агнета над 4 месеца дозата е 5.0 cm3, при агнета на възраст от 1.5 до 4 месеца 3,0 cm3. За да се създаде имунитет при новородените агнета се препоръчва овцете да се ваксинират, така че втората ваксинация се извършва 45-60 дни преди отелване.

ЛТФ-130 – ваксина за профилактика и лечение на трихофития по едрите преживни животни

1048338Ваксината стимулира специфичен имунитет при ваксинираните животни 30 дни след прилагане за най-малко 7 години. Ваксината има лечебни свойства при болни животни, като началото на растежа на нова коса е в рамките на 20-30 дни след приложението ѝ.
Детайли
Преди използване на ваксината се ресуспендира със стерилен разредител за ваксини срещу животински дерматофитози, стерилен физиологичен разтвор или охладена преварена вода в съотношение от 1 доза ваксина и 5.0 cm3 разредител. Ваксината се прилага мускулно в седалищните мускули. Ваксината се инжектира два пъти с интервал от 10-14 дни. В стопанства, където се намират болните животни, всички останали животни се третират с терапевтични дози. Терапевтичният ефект настъпва 20-30 дни след втората инжекция на ваксината и се изразява видимо чрез падането на коричките по кожата на животните и последващите признаци на растеж на нова коса. На животните с тежки поражения на кожата се прилага ваксина за трети път в същите дози.

Може да поръчате своите ваксини за дребен и едър рогат добитък производство от Русия от изключителния им представител за България Минтех Ко ЕООД.
За контакти:
Минтех Ко ЕООД
Тел./факс : 02 / 961 21 82, моб. 0888 928 10

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашият коментар!
Моля, въведете името си тук