23rd Mar2018

Фермерски фестивал в Часа на Земята – 2018

by Орало

Специална дегустация за разпознаване на фермерско сирене

Фермерският фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ ще гостува на Часa на Земята – 2018 на 24 март на свое специално издание, организирано на паркинга на площад „Александър Батенберг“. Специален акцент на Фестивала ще е дегустация-разпознаване на различни видове фермерско сирене, наградите за победителите са… фермерски продукти. Ще има богато разнообразие фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка, занаятчийски хляб, колбаси, печена тиква и тиквени семки, орехи, био вино, био оцет, пирински и други видове чайове…

Фермерските шатри ще работят от 10 до 18 часа.

Темата на тазгодишното издание на Часa на Земята е „Свържи се с природата“ и Фермерският фестивал чудесно се вписва в нея: има фермери от райони на Натура 2000 от страната. Мнозина от тях са подкрепени от българо-швейцарския проект „За Балкана и хората“. Връзката храна-природа става още по-ясна, ако се замислим, че от една страна разнообразието и качеството на диетата ни зависи от чистата и богата на видове природа, а от друга – състоянието на дадено природно място се влияе директно от начина на отглеждане и производство на всеки един продукт!

Специалното издание на фестивала за Часа на Земята се организира съвместно от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и WWF България със съдействието на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите или по Закона за храните.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 17:30 часа пред Министерството на земеделието, храните и горите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.


За Фестивала следете: http://bioferma.org/
За повече информация следете
фейсбук-събитието

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*